nedelja, 21. julij 2013

Vis – DrvenikNe mudi se nama zapustiti Komiže, danes se nama še nič ne mudi…za naprej je še preveč vse jasno.  S »Taveuni_jevci« se sprehajamo po Komiški rivi….spijemo kavico, paše že pivica….«Kaj? A da nimate Mythos???....« In tako ležerno mine čas, pravzaprav ne razsipujemo z njim namenoma, kar sam beži….

Opravim tudi vstopne formalnosti. Obiščem kapetanijo in policijo. Na vprašanje: »Izstopil sem iz Hrvaše, prihajam v Evropo, kakšni so  sedaj postopki«, je odgovor kapetana jasen in kratek: »Sve isto!«.

Info:
Hrvaška je sedaj v Evropi, ne glede na to, so (za enkrat; dejstvo je tudi da tu še ni Šengenske meje) postopki, ko zapuščaš teritorialne vode Hrvaške, ali se v njih vračaš za enkrat isti: Torej kapetanija (narediti crew listo) in policija! Če si v Komiži in potrebuješ policijo, ta pa imam sedež v Visu; pokličeš na št.: (00385) 02130903, poveš da rabiš izstopne oz vstopne formalnosti in pridejo iz Visa (za barko ali avtom). To je za njih normalno. Pridejo takoj, oz. v dogovorjenem času!
Oskrbiva se še s preverjenim in (po najinem okusu) in dobrim olivnim oljem, primerljivim z opevanim »Ravskim«, a po bistveno ugodnejši ceni, kot tam. En liter stane tu 80 Hrk. Seveda je Grčiji tudi cenejši in vzela sva eno kantico, bolj za nostalgijo, kot kaj več. Nama sicer všeč Dalmatinski, in sicer vrsta, ki ne greni….V tistega severnega, čim bolj severnega…že skoraj »med Ruberkomando in Grosupljem«, ki je kao tako zelo zdrav pa naj namaka, kdor hoče….

Mahava Tavenuniju. Kapitanu Mateju lepo pihlja "okol jajčk". Zdaj ima zdaj "svojo kiklo za okol rit". Od "Race" je dobil pareo iz Grčije.....zdaj lahko pluje svojo pot.....

Mahava Komiži. Oba ugotavljava, da nama je Komiža predstavljala blag in prisrčen prehod iz Grčije v Jadran. Komiža ima dušo in midva potrebujeva obliž zanjo….

Komiža ima dušo in midva potrebujeva obliž zanjo...
 ….jadrava proti Drveniku v nežnem maestralu. Takega ni v Grčiji, vsaj letos ga ni bilo. Deležna sva bila samo variante »na pas mater« iz NW. 
 
Jadranje v pozno popoldanskem "Jadranskem" maestralu!
Na Drveniku, tam za Krknjaši, bova še zadnjič na tem dopustu spustila sidro…skoraj se ne dotikava »teme na Grč….« Obema je težko….jadrala bi naprej….No, moja realistična Ksenija ob tem doda: »Sam ne brez avtopilota«….Pa me je spet prijela za petke, ki običajno pri meni lebdijo »pedaj nad tlemi in me prizemljila…«! Pa saj ima seveda prav. Šestin trideset ur nepretrgoma držati krmilo (argolo) v roki….je pa res malo huda…

Ni komentarjev:

Objavite komentar