sreda, 17. julij 2013

Lakka – smaragadni zaliv….Torek 16. julij

Vse zunanje strani otokov so tu, v Ionskem Morju strme, divje in polne lukenj. Nama so ti pogledi izjemno zanimivi in res imaš občutek, kot sem že napisal, da si v kiparskem ateljeju.

Veva vse to, zato si želiva ogledati še Paxos iz te divje zahodne strani. Imava čas za to. Današnja etapa je namreč kratka. Cilj je »smaragdna Lakka«, zaliva na severu Paxosa. To bo na nek način tudi najina zadnja letošnja grška taverna…in večerja. Pot bo v nadaljevanju vodila do Krfa, kjer se bova oskrbela z  gorivom…morda se bom uradno odjavil,ali pa tudi ne..bom videl kako bom razpoložen….In potem….uf….naju čaka premik preko Otrantskih vrat in preko Jadrana….vse v pogojih spoštljivega severozohodnika in temu primernega vala. Ne bo lahko, ne bo prijetno, tega se zavedava…Taktike še nimam razdelane. Odločal se bom v Krfu, po ogledu zadnjih vremenskih modelov. 
 
Varianti sta dve...odločali bodo napovedi...

Silno naju mika jadranje ob Albaniji navzgor, mimo Črne Gore in naprej v južno Dalmacijo, a vse  bolj kaže, da je smiselneje čim prej prečiti Otranto, se »pošlepati« ob vzhodno Italijanski obali in nato spet naglo preko Jadrana….Obe varianti sta dolgi cca 320 milj....No bomo videli, pustimo to odločitev za pojutrišnjem.

Sledi nekaj foto utrinkov današnjega dne…

Zajtrk z melono, kot je ne moreš kupiti doma. Morda je to za "pomelom" meni najsočnejši sadež...
Detalj iz zahodne strani Paxosa!
Lukenj kolikor hočeš in v vsako bi rad pokukal...
Lakka, zaliv na severu Paxosa!

Večer v taverni!
Suvlaki, tadziki in hoba na žaru ....

3 komentarji:

 1. Živjo! Hja Gregor, vidiš, Damjana pravi, da je vajina večerja mnogo boljša kot siromašni zajtrk - ha, ha - Seveda, Damjana ima "fse" za zajtrk! In vaju lepo pozdravljamo in srečno še naprej!
  Jadralci "na čakanju" (na pas mater)

  OdgovoriIzbriši
 2. Odgovori
  1. Damjanca, pozabil napisati še:"Naj živi Argeta pašteta-pikant in "unu za želudac..." ha ha ha

   Izbriši