nedelja, 23. junij 2013

Zakaj v Grčijo?

Razlog da greva tudi letos tako daleč je preprost...Ker nam je bilo že lani tam tako lepo, ker so tam lepa morja, ker so tam prijazni ljudje...Reportaža iz leta 2012 je bila objavljena na spletni strani Jadralnega kluba Novo mesto.

Lani smo potovali skupaj z Asti in Gorazdom (jadrnica "Asti"). Letos žal ne utegneta, zato odhajava sama, Ksenija in Gregor..."mama i tata"....in seveda "naša barka Raca"

Jadrnica "Raca" s katero odhajava na pot (fotka ni iz tega potovanja)

 Večer pred odhodom Asti in Gorazd presenetita z darilom za na pot....težko jim je... vesta kam greva, bila bi rada del nove grške zgodbe....Žal je tudi nama. Pa drugič; vse bo počakalo!

Penina, ki bo, če bo vse po sreči, odprta na prvem Grškem otoku Othonoi
V nedeljo prideva prideva pozno v marino. Pred nama je "ta zoprni del"...vkrcavanje. Z delom sva na sredini, ko naju rešita Petra ni Bogdan (sosednja barka) in povabita na kozarček. Ja super, valjda nisva odklonila...in smo hm...kako reči, da bo izpadlo čim lepše...."proučavali karte" do treh zjutraj. Lepo se je začelo....

Vkrcavanje v barko....

V ponedeljek naj bi zgodaj zjutraj šla na tržnico in nato izplula. Račun brez krčmarja seveda. Zgodaj zjutraj sva midva šla šele spat...pa je šel dan v maloro. Slaba napoved mi je omilila slabo vest pred odločitvijo, da zapustiva Vrsar dan kasneje kot sva načrtovala. Čak...a smo na dopustu, al nismo?


In še oskrba na tržnici!


4 komentarji:

  1. Ojla uživača! Še enkrat srečno in mirno morje! Lp Gorazd

    OdgovoriIzbriši
  2. Ravno prav vetra iz ravno prave smeri, malo vala in dosti ulova, kopico čudovitih zatonov, svetlo luno in spremstvo delfinov, pa še kakšno lepo presenečenje zraven. Vse to sem stlačila v steklenico in jo zaupala najhitrejši mehiški doradi. Naj vaju čim prej najde!

    OdgovoriIzbriši
  3. Srečno. Ne pozabita objaviti vseh podrobnosti. V mislih z vama. Zdene in Lorena

    OdgovoriIzbriši